![]() |
|
Neler oluyor ? - Baskı Önizleme +- Klavyem.nET Topluluğu. (https://klavyem.net) +-- Forum: Bilgisayar, İnternet, Ağ, Yapay Zeka ,Uzay ,Bilim Ve Teknoloji (https://klavyem.net/forumdisplay.php?fid=45) +--- Forum: İnternet Dünyasından Haberler (https://klavyem.net/forumdisplay.php?fid=50) +--- Konu Başlığı: Neler oluyor ? (/showthread.php?tid=1885) |
Neler oluyor ? - RuHSalatası - 23-09-2025 1. Dodo Kuşunun Geri Getirilmesi İçin Önemli Adım Texas merkezli Colossal Biosciences şirketi, yaklaşık 300 yıl önce soyu tükenen dodo kuşunun yeniden hayata döndürülmesi için önemli bir aşama kaydetti. Şirket, Nicobar güvercinlerinin embriyo öncesi hücrelerini kullanarak, dodo kuşunun genetik özelliklerini taşıyan hücreler üretmeyi başardı. Bu gelişme, nesli tükenmiş türlerin yeniden hayata döndürülmesi (de-extinction) alanındaki en önemli adımlardan biri olarak kabul ediliyor. Guardian 2. 3D Biyoyazıcı Teknolojisi ile İnsan Doku Üretimi Hindistan'da düzenlenen bir çalıştayda, 3D biyoyazıcı teknolojisi kullanılarak canlı hücrelerden kemik dokusu üretimi başarıyla gerçekleştirildi. Bu teknoloji, organ nakli, ilaç testleri ve medikal implantlar gibi alanlarda devrim niteliğinde bir potansiyel taşıyor. Ayrıca, yılda yaklaşık 1,15 milyon deneysel hayvanın kullanımını azaltma hedefiyle etik ve sürdürülebilir araştırmalar için önemli bir adım olarak görülüyor. The Times of India 3. NASA'dan Ay ve Mars'a Yolculuk İçin Yeni Astronot Adayları NASA, Houston'daki Johnson Uzay Merkezi'nde düzenlediği törende, Ay ve Mars görevleri için seçilen 10 yeni astronot adayını duyurdu. Bu grup, NASA tarihindeki ilk kadın-dominant astronot kadrosu olma özelliğini taşıyor. Altı kadın ve dört erkekten oluşan bu ekip, uzay keşiflerinde çeşitliliği ve kapsayıcılığı artırma hedefini yansıtıyor. The Times of India 4. Katı Hal Pillerle Elektrikli Araçlarda Devrim Honda, katı hal pillerle donatılmış elektrikli araç üretim hattını tanıttı. Bu piller, daha küçük boyutlarda daha fazla enerji depolama kapasitesine sahip olup, daha hızlı şarj olma ve soğuk hava koşullarında daha iyi performans gösterme gibi avantajlar sunuyor. Honda, bu teknolojinin 2025'te seri üretime geçmesini planlıyor. cas.org 5. Yapay Zeka ile Malzeme Biliminde Atılım Singapur'da A*STAR ve üniversiteler, yapay zeka destekli simülasyonlarla yeni, sürdürülebilir ve yüksek performanslı bileşiklerin keşfini hızlandırıyor. Bu yaklaşım, geleneksel araştırma süreçlerinden yıllarca önce sonuç elde edilmesini sağlıyor ve Singapur'un derin teknoloji inovasyonunda liderlik hedefini pekiştiriyor. crescendo.ai 6. Bitkilerde Gizli Kök Hücre Düzenleyicileri Keşfi Bitki bilimciler, büyüme ve ürün verimiyle ilişkili yeni kök hücre düzenleyicileri keşfetti. Bu buluş, tarımsal verimliliği artırma ve gıda güvenliğini sağlama açısından büyük önem taşıyor. SciTechDaily 7. Süperiletken Dedektör ile Karanlık Madde Avı Fizikçiler, elektronlardan daha küçük karanlık madde parçacıklarını tespit edebilen yeni bir süperiletken dedektör geliştirdi. Bu cihaz, daha önce keşfedilemeyen zayıf foton sinyallerini yakalayarak, karanlık madde araştırmalarında yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. ScienceDaily 8. Katı Hal Pillerle Elektrikli Araçlarda Devrim Honda, katı hal pillerle donatılmış elektrikli araç üretim hattını tanıttı. Bu piller, daha küçük boyutlarda daha fazla enerji depolama kapasitesine sahip olup, daha hızlı şarj olma ve soğuk hava koşullarında daha iyi performans gösterme gibi avantajlar sunuyor. Honda, bu teknolojinin 2025'te seri üretime geçmesini planlıyor. cas.org RE: Neler oluyor ? - AYARSIZ - 23-09-2025 emegıne saglık Dodo Kuşu na baktım yok olmamalılar |