05-09-2025, 09:09 AM
05-09-2025, 10:18 AM
(05-09-2025, 09:09 AM)Ayışığı yazdı: [ -> ]Kendini tanıyabiliyor musun?
Kendimi tanımak, hayatımın en büyük yolculuklarından biri oldu ve hâlâ devam ediyor.
İnsanın kendini tam anlamıyla tanıması kolay değil. Zamanla değişen duygular, düşünceler, deneyimler ve çevresel etkilerle sürekli evriliyoruz.
Bu yüzden kendimi tanıdığımı söylemek belki iddialı olur, ama kendimi anlamak, içimdeki dürtüleri, korkuları, umutları ve değerlerimi keşfetmek için sürekli çaba harcıyorum.
Kendimi tanıdıkça, hangi durumlarda mutlu olduğumu, neyin beni motive ettiğini, ne zaman sınırlarımı zorladığımı daha iyi görüyorum. Aynı zamanda zayıf yönlerimle ve kusurlarımla yüzleşmek de kendini tanımanın önemli bir parçası.
Bazen kendimi tanıdığımı sandığımda, yeni deneyimler beni şaşırtıyor ve “Demek ki kendim hakkında bilmediğim şeyler de varmış” diye fark ediyorum. Bu yüzden kendini tanımak, tek seferlik bir süreç değil, hayat boyu süren bir keşif.
Özetle; evet, kendimi tanıyorum ama kendimi tanımanın bir sınırı olmadığını, her gün biraz daha derinleşen ve büyüyen bir süreç olduğunu düşünüyorum.
AYARSIZ
20-09-2025, 09:58 AM
Kendini tanıyabilmek sanırım bu zor yapmam dediklerimizi yapıyoruz demekki tanımıyoruz
20-09-2025, 10:26 AM
Hergun yeni bişey keşfediyorum kendimde bence sanırım son nefesimize kadar da hep yeni şeyler öğrenicez kendimizle ilgili o yüzden %100 tanımıyoruz bence